8-10 pers.
Ingredienser
3 spsk. Nescafe pulverkaffe
3/4 dl kogende vand
250 g mascarpone
1 3/4 dl piskefløde
25 g flormelis
1 spsk. rørsukker
2 spsk. cognac
1 god, lys lagkagebund, skåret i 14 aflange stykker
85 g god, mørk chokolade 70%, finthakket
2 spsk. mørk rom
12 amaretti makroner/kiks, halveret
2 spsk. Tia Maria likør
25 g ristede mandelflager
Fremgangsmåde
Opløs kaffen i det kogende vand og lad det så kle helt af.
Pisk mascarpone med fløde, flormelis og halvdelen af det kolde kaffe, til det bliver en blød creme. Stil det i køleskabet.
KOm resten af kaffen og 1 spsk. sukker i en lille gryde og varm det, til sukkeret er opløst. Stil det koldt. Når kaffesiruppen er helt afkølet, fordeles det i 3 flade skåle.
Hæld cognac i den ene skål og dyp 7 af lagkagestykkerne i det. Læg dem tæt ved siden af hinanden på et serveringsfad. Fordel 1/3 af cremen over og drys med 1/3 af chokoladen. Hæld rom i den anden skål. Dyp kiks/makroner i det fordel dem over kagen. Fordel halvdelen af den resterende creme over, sammen med halvdelen af det resterende chokolade. Hæld likør i den sidste skål og dyp resten af lagkagestykkerne i det. Læg dem ovenpå kagen, tæt sammen. Fordel resten af cremen over og ned langs siderne. Stil i køleskab i 24 timer inden den pyntes med resten af chokoladen og mandelflager.